WHY? JUNK published


Svakoga dana sa svog kompjutera svi brišemo gomilu stvari, od e-maila do slika, nuspjelih radova, starih skenova... gomilu materijala koji nestaje u smeću. Dali zbog nostalgije ili zbog nekog drugog razloga - učinilo mi se zanimljivim da svoje smeće bacim na net-u.
Pozivam i Vas da objavite vaše smeće u komentarima. Other Peoples Garbage - Kažu ljudi smeće jednog je drugom ( nešto drugo ) - ne sjećam se više što :)

četvrtak, 31. svibnja 2012.

za RAZNO

 NEKOLIKO SAVETA ZA UBLAZAVANJE KISELINE
1rec.
5dana piti po 1dcl.soka od musmule,pre dorucka,rucka i vecere,a nakon tih obroka jesti po 200gr.zrelih musmula.Na isti nacin se 5dana koristi i oskorusa.Kad god osetite kiselinu ili gorusicu,polako sazvacite i progutajte po nekoliko badema i posle toga najmanje pola sata nemojte piti nista.
                               
NAPITAK ZA SMIRENJE
Uzeti po 1 supenu kasiku sitno iseckanog lista i cveta bosiljka,lista ruzmarina i lista maticnjaka i ostaviti to
7dcl. prokljucale vode.Kad odstoji 2h poklopljeno,procediti i zasladiti medom.Piti po 2dcl.3 puta dnevno pre jela.
                                 
LEK ZA OTKLANJANJE BOLOVA NASTALIH USLED PREMORA
Uzeti sitno iseckan(istrugan)koren rena,staviti ga na lanenu krpu i priviti ga na bolno mesto.Ako osetite prejako peckanje,skinite oblog i ponovo namazite bolno mesto maslinovim uljem.
  
NAPITAK ZA UBLAZAVANJE DEPRESIJE
Uzeti po 1 supenu kasiku sitno iseckanog lista nane,cveta kamilice i lista maticnjaka.Sve to staviti u 7dcl.prokljucale vode i staviti da odstoji 2-3 sataProcediti I piti zasladjeno medom(po ukusu)po 2dcl pre jela.
                
HRANA PROTIV STRESA
Da bi se zastitili od stresa treba jesti crni ili razeni hleb,jogurt ili kiselo mleko,sveze povrce u toku dana pojesti 2 belanca od jajeta,500-600gr svezeg voca,popiti 1dcl crnog vina i tokom nedelje jesti 2-3 puta morske ribe.

POMORANDZE PROTIV RADIKALA
Do sada seznalo da su pomorandze svojevrsni cistaci organizma narocito da oslobadjaju organizam od stetnih slobodnih radikala.Ali vazno je znati da su mnogo efikasnije crvene pomorandze jer sadrze vise antioksidantnih supstanci.Ovih supstanci ima u malinama,ribizlama i borovnicama.
      
 DIJETALNI DORUCAK
Pomesati 2 kasike integralnog brasna i 5 kasike vode i ostaviti da prenoci.Ujutru dodati toj masi 2 kasike limuna,150gr rendanih jabuka,100gr suvog grozdja i 2 kasike badema.Leci mnogo bolesti izmedju ostalog i prostate.
    
KALENDAR BRANJA BILJA
Januar-Februar
  Imela,boz divlja sargarepa,brezovi i drugi pupoljci,pirevina maslacak,rogoz,cvet podbela,safran,zecja stopa.
Mart:
,hrastovavrba,idrugekore,idjirot,jagorcevina,kacun,kopriva,krusina,ljubicica,maslacak,pasjizub,pirevina,podbel,repusina,rogoz,srcenjak,pupoljcitopole,brezeidr,drveca,velikabedrenika,vodopija                        
AprilBozur,dobricica,glog,gorkadetelina,gorocvet,idjirot,jagorcevina,kamilica,kopriva,lazarkinja,ljubicica,dannoc,maslacak,oman,plucnjak,podbel(cvet i list),repusina,rusa,rusomaca,sasa,srcenjak,velika bedrenika,safran, 
Maj
Bozurovibagremovcvet,bokvica,breza,buhac,bunika,digitalis,djurdjevak,divljikesten,dobricica,glog,gorka detelina,gorocvet,islandskilisaj,jagoda,kamilicakopriva,lokvanj,maslacak,pitomikesten,milogled,medvedjegrozdje,plucnjak,podbel,rastavic,rusa,virak,zova.
Jun
Belislez,borovnica,brusnica,buhac,bunika,danoc,digitalis,divizma,dobricica,glog,gorkadetelina,hajduckatrava,piromikesten,jagoda,jagorcevina,katarion,kicica,belja,mrtvakopriva,kruska,kupina,malina,maticnjak,majcina dusica,majska ruza,nana,nar,neven,pelen,orah,plucnjak,rusomaca,rutvica,rastavic,razlicak,crnislez,sitnica,surucica,tatula,titrica(kamilica),turcinak,velebilje,virak,vranilovka,zova.
Jul
Bokvica,borovnica,breza,brdjanka,brusnica,bunika,crvotocina,divizma,divlja ruza,dupcac,hajducka trava,islandski lisaj,jagoda,kaduljailizalfija,kantarion,kim,kokotac,kopriva,belamrtvakopriva,kupina,maticnjak,majoran,miloduh,mrazovac,nana,orah,pelen,podbel,rastavic,rosulja,belislez,crnislez,sitnica,tatula,timaran,titrica,troskot,velebilje,vidica,vranilovka,zova,vratic,zavornjak.
Avgust
Bokvica,borovnica,bunika,crvotocina,hajducica,hmelj,ivanjskocvece,islandskilisaj,kantarion,kim,kleka,kopriva,kupina,majoran,majkinadusica,mrazovac,miloduh,neven,pasulj,pelen,petrovac,podbel,belIcrnislez,sitnica,smilje,srcopuc,razgon,razlicak,rosulja,rutvica,tatula,trosot,velebilje,vidac,vratic,ziva,zavornjak.
SeptembarCemerika,cicak,crvotocina,divizma,divljaruza,drenjine,hmelj,hrastovakoraIzir,islamskilisaj,idjirot,kleka,kokotac,krusina,lincura,morac,mrazovac,nana,nar,navala,neven,odoljen,oman,orah,oskorusa,pasulj,pasdren,pelen,person,pirevina,repusina,sapunjaca crvena i bela,beli slez,sitnica,tatula,trava od srca,trandavilje,velebilje,vratic,zecji trn,slatki koren,zubaca,zutika.
Oktobar Angelika,brdjanka,cemerika,dunja,glog,jedic,kleka,kopriva,lincura,maslacak,morac,navala,saponjaca,selen,belislez,tatula,travodsrdobolje,srcenjak,trnjine,zecjitrn,sladkikoren,zova.
                                                                                                             NovembarGlog,gavez,idjirot,kleka,masacak,odoljen,repusina,trava od srdobolje,bundevino seme,zecji trn,zubaca.
Decembar Imela,cicak,kim,zecja stopa,divlja sargarepa,trnjina,rusomaca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala za komentar :).