WHY? JUNK published


Svakoga dana sa svog kompjutera svi brišemo gomilu stvari, od e-maila do slika, nuspjelih radova, starih skenova... gomilu materijala koji nestaje u smeću. Dali zbog nostalgije ili zbog nekog drugog razloga - učinilo mi se zanimljivim da svoje smeće bacim na net-u.
Pozivam i Vas da objavite vaše smeće u komentarima. Other Peoples Garbage - Kažu ljudi smeće jednog je drugom ( nešto drugo ) - ne sjećam se više što :)

petak, 11. svibnja 2012.

PROTIV KRVNOG PRITISKA


Bolesnici sa visokim krvnim pritiskom,treba da uzimaju alkoholaturu od belog luka pre rucka i vecere u toku 2 dana zatim se 2 dana izostavlja pa opet daje 2 dana i tako naizmenice. Doza je 20-30 kapi
           
2 lek
Pripremiti mesavinu od glogovog cveta,cesnja belog luka,rastavica i drske imele.1 supenu kasiku ove mesavine u solju vode kuvati oko 15min.Ujutru i uvece popiti po solju ovog caja.
                                                       
PROTIV VISOKOG KRVNOG PRITISKA
Soljicu heljde kuvati oko 20min.Pre nego sto se skloni sa vatre,dodati komadice pecene paprika,paradajza,luka i narendanu sargarepu.Radi boljeg ukusa moze se dodati i malo naseckanog persuna.

REGULISANJE KRVNOG PRITISKA
ZA regulisanje krvnog pritiska najbolje je uraditi sledece.Glogovog cveta pola kafene kasike samleti u prah,pomesati sa malo secera i piti sa malo vode 2-3 puta dnevno.
         
2 lek
Veliku glavicu belog luka kuvati 10min u pola litre vode.Kada se ohladi tecnst se nalije u bocu i doda sok od 3 veca limuna.Pije se svaki dan na naste po mala casica.
                                         
BLAGOTVORNI NAPITAK ZA NIZAK KRVNI PRITISAK
Uzeti po 1 supenu kasiku sitno iseckanog orahovog lista,cveta i lista(ili korena)jasenka i lista i cveta srdocice.Staviti to u 7dcl prokljucale vode.Ostaviti da odstoji 2 sata,a zatim procediti i piti pre dorucka,rucka i vecere 10 dana..
       
LIMUN PROTIV PRITISKA

1 recept
Uzeti 1 veci limun(neprskan)i 1 luk jednako tezak, pa ih samleti na masinu za meso.Dodati onoliko secera koliko limun i luk zajedno teze i dobro pomesati.Spremiti u tamnu posudu i svaki dan uzimati naste po 1 kasicicu.

2 recept
Duze vreme svakog jutra uzimati naste,sok od limuna umesan sa 10gr svezeg kvasca.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala za komentar :).