WHY? JUNK published


Svakoga dana sa svog kompjutera svi brišemo gomilu stvari, od e-maila do slika, nuspjelih radova, starih skenova... gomilu materijala koji nestaje u smeću. Dali zbog nostalgije ili zbog nekog drugog razloga - učinilo mi se zanimljivim da svoje smeće bacim na net-u.
Pozivam i Vas da objavite vaše smeće u komentarima. Other Peoples Garbage - Kažu ljudi smeće jednog je drugom ( nešto drugo ) - ne sjećam se više što :)

nedjelja, 10. travnja 2011.

stedne zarulje: opasnost!!!

AKO SE RAZBIJE ŠTEDNA ŽARULJA:

TREBA DOBRO PROVJETRITI KUCU, POSEBNO NAPADA ŽIVCANI SUSTAV KOD DJECE, AKO SE OKOLO NALAZI NEKAKVA HRANA, OTROVI SE TALOŽE U NJOJ, POSEBICE AKO SADRŽI VODU. TREBA IH BACITI NA ODGOVARAJUCE MJESTO (AKO POSTOJI, NO KOD NAS JOŠ NE POSTOJE).

Pazite na štedne žarulje: ako se bilo koja razbije moraju se slijediti upute Britanskog Ministarstva zdravstva, tako da zajedno možemo izbjeci ozbiljne štete uzrokovane živom.

Obavijest od britanskog Ministarstva zdravstva u svezi štednih žarulja

Takve žarulje nazivaju se štednima ili žaruljama s malom potrošnjom, no ako se razbije izloženi smo ozbiljnoj opasnosti. Stoga svatko mora napustiti prostor na barem 15 minuta! I izbjeci gnjecenje i gaženje slomljenog stakla.

Jer ono sadrže živu koja je otrovna i izaziva glavobolju, dezorijentiranost, neravnotežu i razne zdravstvene probleme ako se udahne.

Mnogim ljudima s alergijama ce uzrokovati probleme s kožom i druge teške poremecaje vec i samo dodirivanje te tvari ili udisanje iste.

Osim toga, Ministarstvo je upozorio da se ne ciste ostatci slomljene svjetiljke usisavacem, jer on raspršuje kontaminaciju na druge dijelove kuce pri ponovnom korištenju.

Žarulje se moraju pomesti obicnom metlom i držati se u zatvorenoj vrecici, a potom izbaciti iz kuce u smece za opasni otpad (kod nas ne postoji), koristeci gumene rukavice kako bi se zaštitili od kontakta sa staklom i živom.

Živa je jako opasna, otrovna više od olova i arsena.

Molimo šaljite dalje ove informacije.


Arh. Susana Castillo
Koordinator

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala za komentar :).