WHY? JUNK published


Svakoga dana sa svog kompjutera svi brišemo gomilu stvari, od e-maila do slika, nuspjelih radova, starih skenova... gomilu materijala koji nestaje u smeću. Dali zbog nostalgije ili zbog nekog drugog razloga - učinilo mi se zanimljivim da svoje smeće bacim na net-u.
Pozivam i Vas da objavite vaše smeće u komentarima. Other Peoples Garbage - Kažu ljudi smeće jednog je drugom ( nešto drugo ) - ne sjećam se više što :)

četvrtak, 29. studenoga 2012.

Policajci u Rijeci kažnjavali pješake, pale psovke i suze

http://danas.net.hr/crna-kronika/policajci-kaznjavali-pjesake-s-400-kuna-pale-psovke-cak-i-suze


Jednostavno rješenje je neplaćanje kazne. Ukoliko nitko ne plati teško da će Država nekog goniti za 400Kn, posebno u ovoj situaciji i posebno što nije iskorišten blaži oblik kazne - upozorenje.
Da ne govorimo o tome kako je to jednostavno - nepravedno.
Četrdeset ili više godina se dešava ista situacija, prelazak ceste koji nije u skladu sa propisima i nitko ništa. Jednog dana netko se sjeti da se tu može i zaraditi pa krene u akciju. Takav postupak najmanje na čast ide Državi. Vrlo dobro se vidi kakav stav u toj situaciji zauzima država i u kakvu poziciju stavlja građane.

Preko koljena pa šta bude.

Nije to jedini primjer. Recimo auti koji su godinama bili neprepisno parkirani su najednom uočeni i drastično kažnjeni.

Pogledajmo recimo primjer "nepropisnog" parkiranja u ULICI ŠETALIŠTE 13 DIVIZIJE!
Na početku ulice i na još nekoliko pozicija postoji znak zabrane parkiranja. Bez obzira na to auti su parkirani. Nitko od zaduženih prometnih stručnjaka nije se odlučio u posljednjih 20 ili više godina riješiti problem. Jednostavno označiti parking mjesta, od ulice koja je jednosmijerna sa dvije trake napraviti jednosmijernu sa jednom trakom i autobusnim postajama u "drugoj" traci, te parkinzima u "drugoj" traci.
Isti princip prometnog rješenja bi se mogao primijeniti i u J.P.Kamovu te vjerovatno i na mnoge druge.
Ali ne!!! Ovako se građani jednostavno "treniraju" da ne poštuju prometnu signalizaciju jer je ona apsurdna pa se onda svi pitamo kako to da naši građani ne poštuju zakone?

OGOVORI:
Jer su neki zakoni idiotski
Jer zakoni ne služe sami sebi već građanima
Jer netko drugi nije napravio svoj posao pa se građani služe zdravom logikom umjesto da poštuju idiotsku signalizaciju
itd...


ps.
 Puno lakše je lijepiti kazne na aute ili pisati kazne pješacima...


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala za komentar :).