WHY? JUNK published


Svakoga dana sa svog kompjutera svi brišemo gomilu stvari, od e-maila do slika, nuspjelih radova, starih skenova... gomilu materijala koji nestaje u smeću. Dali zbog nostalgije ili zbog nekog drugog razloga - učinilo mi se zanimljivim da svoje smeće bacim na net-u.
Pozivam i Vas da objavite vaše smeće u komentarima. Other Peoples Garbage - Kažu ljudi smeće jednog je drugom ( nešto drugo ) - ne sjećam se više što :)

ponedjeljak, 28. listopada 2013.

* K R A S T A V A C *


Nekada su nas uČili da krastavac nema posebnih nutricionistiČkih kvaliteta osim sto je dobar diuretik. Zaboravite i proČitajte slijedeĆi tekst: krastavac je pravi dragi kamen za ljudsko zdravlje.
*
1. Krastavac sadrzi dnevnu dozu većine vitamina i minerala potrebnih ljudskom orgnizmu, kao sto su B1, B2, B3, B5, B6, vit. C, folna kiselina, kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, kalij(potasu).
*
2. Kada osjetite umor u podnevnim satima, umjesto kave, pojedite jedan krastavac - izvrstan izvor B vitamina i glicida, sto će vam osigurati brzi oporavak tokom višesatnog perioda.

*3. Zamagljeno ogledalo obrišite kriškom krastavca. Ne samo što ćete ga očistiti, nego ćete taj prostor osvježiti aromom sličnom onoj u nekom SPA centru.
*
4. Da se izbjegne strašna glavobolja ili mamurluk, prije spavanja pojedite nekoliko kriški krastavca. Probudit ćete se svježi i odmorni. Zahvaljujući vit. B i elektrolitima, organizmu će se povratiti hranljivi sastojci i uspostaviti ravnoteža organizma a, na taj nacin, izbjeći ce se bolovi.
*
5. Prije odlaska na plažu mjesta na tijelu gdje imate celulit, a vazi i za ostale bore, trljajte krastavcem par minuta. Fizio-kemijska substanca krastavca sakuplja kolagen i zatvara ga na povrsini koze pa, na taj način, vizualno umanjuje efekt celulita.
*
6. Kao brzi obrok, jedan krastavac može vam "zavarati" glad.
*
7. Ako krastavcem istrljate vaše cipele, impregnirat ćete ih, na izvjestan način, a postići cete visoki sjaj.
*
8. Šarke na vratima, koje škripe, podmažite krastavcem.
*
9. Pod stresom ste! U posudu sa kipućom vodom ubacite presječen cio krastavac . U kontaktu kipuće vode i kemijskih komponenti krastavca, isparava se opustajuća aroma koja umanjuje stres. Ovo je preporuka osobama sa stresnim profesijama, kao i onima koje se zadese u nekoj takvoj situaciji.
*
10. Da se eliminira neugodan dah iz usta, na nepce treba jezikom pritiskati komad krastavca oko 30 sekundi. Kemijska svojstva krastavca eliminirat će bakterije koje su uzročnici tog neugodnog mirisa.
*
11. Krastavac je odlično ekolosko sredstvo za čiscenje inoks slavina, dok ruke ostaju neoštećene.
*
12. Ako pišete tintom, obilježavate markerom ili olovkom u boji, pa napravite pogrešku, da bi je izbrisali, trljajte je vanjskom stranom krastavca, kao što biste činili gumicom.
*
13. Ako se oko vaših biljki skupljaju neki crvići ili druge napasti, nekoliko kriški krastavca stavite u aluminijsku posudu, pa je ostavite u blizini biljke. Spoj krastavca i aluminija stvara odbijajući miris za insekte i druge napasti, ali ne smeta ljudima.
*
Ove informacije prenesite prijateljima kojima mogu korisno poslužiti u svakodnevnom životu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala za komentar :).