WHY? JUNK published


Svakoga dana sa svog kompjutera svi brišemo gomilu stvari, od e-maila do slika, nuspjelih radova, starih skenova... gomilu materijala koji nestaje u smeću. Dali zbog nostalgije ili zbog nekog drugog razloga - učinilo mi se zanimljivim da svoje smeće bacim na net-u.
Pozivam i Vas da objavite vaše smeće u komentarima. Other Peoples Garbage - Kažu ljudi smeće jednog je drugom ( nešto drugo ) - ne sjećam se više što :)

ponedjeljak, 3. lipnja 2013.

HRANA OD SOJE JE SMRTONOSNA

Promovisanje hrane od soje kao zdrave hrane dok se ignorišu opasnosti
soje i njenih derivata bi trebalo biti razmatrano kao zločin protiv
čovečnosti . Ako mislite da je ova izjava preekstremna , pročitajte
ovaj članak do kraja , i tada proverite šta mislite !

Opasnosti od soje su temeljno dokumentovane u naučnoj literaturi zbog
čega je teško poverovati da mnoge zdravstvene i fitnes zajednice i
savetnici , zajedno s većinom trgovina zdrave hrane , još uvek
promovišu sojine proizvode kao ultra - zdravu hranu .

Nadamo se da će se ovo štetno pogrešno predstavljanje soje početi
menjati kako opasnosti soje postaju poznatije .



Sažetak opasnosti od soje:

* Soja i njeni proizvodi sadrže visoke nivoe fitinske kiseline koja
sprečava asimilaciju kalcijuma , magnezijuma , bakra , gvožđa i cinka
* Potapanje , bujanje i dugačko , sporo kuvanje ne neutrališu fitinsku kiselinu
* Pokazalo se da ishrana bogata fitinsku kiselinom uzrokuje probleme u
rastu dece
* Tripsin inhibitori u soji ometaju varenje belančevina i mogu
uzrokovati poremećaj u radu pankreasa
* Testirane su životinje pokazale usporeni rast kada bi se hranile
tripsin inhibitorima iz soje
* Biljni estrogen koje je pronađen u soji , nazvan fitoestrogen ,
poremećuje endokrine funkcije , odnosno ispravno funkcionisanje žlezda
koje proizvode hormone , i sadrže potencijal uzrokovanja neplodnosti
zajedno sa promovisanjem raka dojke kod odraslih žena
* hipertiroza i rak štitnjače mogu biti uzrokovani sojinim fitoestrogenima
* Dečja formula od soje je povezana s autoimunim bolestima štitne žlezde
* Otkriveno je da soja povećava telesnu potrebu za vitaminom B12 i vitaminom D
* Krhke sojine belančevine su izložene visokim temperaturama za vreme
obrade kako bi se izolovao sojin protein i tekstura biljnih
belančevina što ih čini neprikladnim za ljudsku probavu
* Ovaj isti proce rezultuje stvaranje otrovnog lizinolanina i vrlo
kancerogenih nitrozamina ( Ne zvuči baš kao nešto što bi neko želeo da
jede , zar ne ? )
* MSG ( takođe zvana slobodna glutaminska kiselina ) , potencijalni
neurotoksin , se formira za vreme izrade hrane od soje . Mnogi
proizvodi od soje sadrže i dodani MSG
* Sojine namirnice sadrže povišene nivoe otrovnog aluminijuma , koji
negativno utiče na nervni sistem bubrega i implicira pokretanje
Alchajmerove bolesti
Ako vas ovaj spisak opasnosti od soje ne natera da pobegnete kroz
vrata vaše lokalne trgovine zdrave hrane , nastavite čitati . Postaje
gore .




Hranjenje beba formulom napravljenom od soje jednako je davanju pilula protiv začeča !

Otkriveno je da bebe koje su hranjene formulom napravljenom od soje
imaju 13.000-22.000 puta više estrogena od onih koje su hranjene
formulama baziranim na mleku !
Bebe hranjene iznimno na formulama od soje primaju estrogen koji je
ekvivalent ( temeljeno na težini tela ) barem četiri ili pet pilula
protiv začeča na dan ! Dobro ste ovo pročitali . Četiti ili pet pilula
protiv začeča na dan ! Kao kontrast , dojenčeta formule bazirane na
mleku ne sadrže skoro ništa fitoestrogena , kao ni ljudsko mleko čak i
ako majka konzumira proizvode od soje .
Zabeleženo je povećanje odgođenog fizičkoj razvoja među dečacima ,
uključujući smanjeni razvoj polnih organa
Isto tako , mnoge devojke danas pokazuju znakove puberteta , kao što
je razvoj dojki i stidnih dlaka , pre osme godine , a neke čak i pre
treće godine života
Oba ova abnormalna stanja su povezana sa korišćenjem dojenačkih
formula od soje zajedno sa izlaganjem " ekološkom estrogenu " kao što
je PCB ( polihlorirani bifenili ) i DDE ( diklorodifenildihloroetilen
) , raspadni produkt DDT - a

Da li biste želeli da svesno izložiti vaše majušno odojče opasnostima
dojenačkih formula proizvedenim od soje ?




Ali , zar orijentalne kulture ne jedu mnogo soje ?

Čini se da su istorijski , orijentalne kulture konzumirale većinom
tradicionalno fermentisane proizvode od soje kao što su miso , tempeh
, natto i shoiu i tamari . ( Tofu nije fermentisan i spada u
kategoriju opasnih proizvoda od soje . ) Oni su konzumirali ovu hranu
od soje u malim količinama , kao začin .

Proizvodi od soje čine samo 1,5% kalorija u kineskoj ishrani , otkrilo
je istraživanje . ( 1977 Čang KC )
Stvarna soja koja se danas konzumira nije ona ista koju su konzumirale
orijentalne culture!



Problemi sa izolatom sojinih proteina:

Nadalje , moderne sojine namirnice su vrlo različite od onih koje se
tradicionalno konzumiraju u Aziji . Većina ih je napravljena od
sojinih proteinskih izolata ( SPI ) što je prah bogat proteinima
izvađen industrijskim procesom iz otpadnih produkata proizvodnje
sojinog ulja . To je način na koji industrija zarađuje na otpadnim
proizvodima . Industrija je potrošila više od 30 godina i milijarde
dolara razvijajući SPI
U istraživanjima ishrane , SPI je uzrokovao razne nedostatke kod
pacova . Opšte je priznato da soja izaziva manjak vitamina B12 i cinka
, ali raspon nedostataka je bio iznenađujući
Iako se SPI dodaje u mnogo hrane , nikada mu nije odobren GRAS status. FDA je odobrila GRAS status za korišćenje SPI - a kao veziva u
kartonskim kutijama . Tokom sojinog procesuiranja , stvaraju se mnogi
dodatni otrovi , uključujući nitrate ( koji su kancerogeni ) i otrove
zvane lizinolanini . Zabrinutost zbog lizinolanina u SPI - u je dovela
do toga da FDA odbije GRAS status za SPI kao dodatak
hrani<http://www.popboxads.com/server/campain.php?utm_source=popbox&utm_medium=cpc&utm_campaign=popbox&idR=36135&oglId=2310&mId=553&burl=vestinet.rs&t=1366179796&sc=322c05656714223c2cee13dac059298e&dl=1>
Uprkos ovim opasnostima sojinog proteinskog izolata , SPI je bazni
sasojak dojenačkih formula napravljenih od soje . FDA čak dozvoljava
tvrdnju da je zdrava ona hrana koja sadrži 6,25 grama po porciji



Naučna istraživanja koja pokazuju negativne učinke soje u ishrani:

Zadužbina Veston Price ima spisak istraživanja sprovedenih od 1971. do
2003. god. u kojima se vide negativni efekti soje u ishrani.Kako bismo
vam dali predstavu o tome koliko su ova istraživanja osuđujuća, evo
nekoliko izvoda. Uz ove, postoji ih i više od 50!

1986.

Fort P i ostali. Dojenje i insulin - zavisni dijabetes kod dece. J Am
Coll Nutr 1986; 5 (5) :439-441. U kontrolnoj grupi su deca hranjena
sojom razvijala dijabetes dvostruko češće od dece koja su dojena ili
primala dojenačke formule bazirane na mleku. Ovo je bilo zasnovano na
istraživanju da je Američka Akademija za Pedijatriju zauzela stav
protivan korišćenju soje u dojenačkim formulama. Ovaj je prigovor
odbijen kasnije nakon što je AAP primila značajne podrške od Saveta za
dojenačke Formule.

1994.

Havkins NM i ostali. Potencijalna toksičnost aluminijuma kod odojčadi
hranjene posebnom odojčadskom formulom. J Pediatr Gastroenterol Nutr
1994; 19 (4) :377-81 (1994). Istraživači su otkrili koncentraciju
aluminijuma u iznosu od 534 mikrograma / lu dojenačkim formulama
napravljenima od soje, u poređenju s 9,2 mikrograma / lu majčinom
mleku. Autori su zaključili da odojčad može biti ugrožena toksičnošću
aluminijuma kada konzumiraju formulu koja sadrži više od 300
mikrograma / l.

1999.

Šijen DM i Doerge DR, Pismo Dockets Upravnom Odelu (HFA-305), 18.
februara, 1999. Snažno protesno pismo 2 vladinih istraživača iz
Nacionalnog Centra za Toksikološka Istraživanja poziva da sojin
protein treba sadržavati upozoravajuću etiketu umesto potvrde
zdravlja.

1999.

Vhite L. Udruga, Konzumacija tofua u srednjoj dobi povezana s ubrzanim
starenjem mozga. Plenarna sednica br. 8: kongitivna funkcije, Treći
međunarodni simpozijum o soji, program, novembar 199, stranica 26.
Istraživanje koje je u toku o japanskim Amerikancima koji žive na
Havajima je otkrilo statističku povezanost između dve ili više porcije
tofua nedeljno i "ubrzanog starenja mozga". Ovi učesnici koji su
konzumirali tofu u srednjoj dobi su imali niže kongitivna funkcije
kasnije u životu i veću učestalost pojave Alchajmera i demencije.

2001.

Strom BL i ostali. Izlaganje dojenačkim formulama baziranim na soji i
endokrinološki i reproduktivni rezultati u mlađoj odrasloj dobi. JAMA
2001, 21. januara; 286 (19) :2402-3. Iako je u medijima javljeno kao
odbrana od dojenačkih formula od soje, istraživanje je u stvari
otkrilo da deca hranjena sojom imaju više reproduktivnih problema i
češće boluju od astme u odrasloj dobi.


FDA ima naučne informacije o opasnostima soje , ali ih odlučuje ignorisati

Možda ste mislili da ljudi jednostavno nisu upoznati s otrovnim
učincima soje , da su industrija hrane i FDA možda bili pogrešno
informisani o pretpostavljenim dobrobitima i vrlo stvarnim opasnostima
soje . Nažalost , to nije bio slučaj .

Ako jednostavno napravite istraživanje o " soji " u Bazi podataka
otrovnih biljaka pri američkom FDA Centru za bezbednost hrane i
primenene ishrane , možete i sami videti ove podatke .

Upravo tamo , crno na belom , naći ćete 288 istraživanja o soji , a
većina je fokusirana na otrovna svojstva i efekte soje . Nije lako
shvatljiv i lagan pristup aktuelnim istraživanjima , ali je uzrok
velikoj zabrinutosti saznanja da je FDA imala tu informaciju i svesno
odlučila da ignoriše opasnosti , baš kako je to učinila s mnogim
ostalim aditivima i lekovima .

Tragično je misliti o ljudskoj patnji koja je mogla biti izbegnuta
samo da je FDA bila opreznija i saslušala svoje naučne savetnike .

Zapanjujuće je misliti da upravo savezne agencije čiji su mandati ,
između ostalog , " promovisati i zaštititi javno zdravstvo ,
nadgledati proizvode za dalju bezbednost nakon što se nađu u upotrebi
, i pomoći javnosti da dobije tačne , naučno zasnovane podatke
potrebne za poboljšanje zdravlja , " da bi svesno mogle učiniti baš
suprotno .

Ovo je samo još jedan dokaz koji naglašava potrebu za edukacijom
pronalaženjem dobrih izvora informacija na kojima ćete temeljiti svoje
zdravstvene i prehrambene odluke , radije nego se oslanjati na FDU
pečat odobrenja .



Dodatne potvrde o opasnostima soje , medicinska stanja verovatno
vezana uz konzumaciju soje :

astma
hronični umor
depresija
dijabetes
srčana aritmija
bolesti srca ili jetre
neplodnost / reproduktivni problemi
upalne bolesti creva
poteškoće u učenju / ADD / ADHD
poremećaji pankreasa
preuranjen ili odgođen pubertet
reumatoidni artritis
bolesti štitnjače - autoimunološka poremećaji stitnjase , gušavost ,
hipotireoza , hipertireoza , čvorovi u štitastoj žlezdi , rak
štitnjače , ostali poremećaji štitne žlezde
rak materice
debljanje



Simptomi poremećaja verovatno uzrokovane sojom :

učestali osećaj hladnoće ili vrućine
anemija
problemi u ponašanju
lomljivi nokti
ekcem
opadanje ili gubitak kose
hiperaktivnost
poremećaji u učenju
letargija ili nizak krvni pritisak
upala kostiju i zglobova
vodenaste ili natečene oči


Da li još uvek mislite da preuveličavamo opasnosti od soje ?

Kada postoji prilično velika verovatnoća da je nešto štetno , kao što
je to slučaj sa sojom , zdrav razum diktira da je to bolje izbegavati
!

Korporacije koje od prodaje soje zarađuju milijarde bi volele da
verujemo da sve dok se opasnosti od soje ne dokažu bez tračka sumnje ,
mi ne bismo trebali brinuti o njima . Ovo me podsetilo na ruski rulet
: ako bi pištolj imao 100 komora , a jedna je napunjena , ja ne bih
rizikovala upiranje u glavu i povlačenje obarača . Da li biste vi ?

Ili , kako je Roger Eichman jezgrovito sažeo načelo predostrožnosti :
" Načelo predostrožnosti zahteva delovanje i kada postoji mogućnost
štetnog uticaja . Ono ne zahteva dokaz nad senkom sumnje . "

Postoji više nego dovoljno jasnih naučnih dokaza da bi mene ubedili .
Nekada sam mislila da je soja dobar prehrambeni izbor , ali više ne .
Prestala sam je jesti pre mnogo vremena .



Matrix World

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala za komentar :).